Familierecht

Elk familiaal geschil is anders en vereist daardoor een andere aanpak. Ons kantoor houdt rekening met de gevoeligheden in elk dossier en kiest voor een persoonlijke benadering van het conflict.

We zoeken in samenspraak met u naar een conflictoplossing- en beheersing. Indien een procedure toch vereist is, zullen wij eerst bemiddelen en onderhandelen alvorens de zaak voor de rechtbank te brengen.

Specifiek gaat Familierecht over

Echtscheiding of beëindiging wettelijke samenwoning

Het huwelijk is niet steeds rozegeur en maneschijn en het is dan ook goed mogelijk dat u in huwelijksproblemen verwikkeld raakt en uit de echt wenst te scheiden. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring in het echtscheidingsrecht.

Ook als u wettelijk of feitelijk samenwoont en uit elkaar wenst te gaan, kan u op ons kantoor rekenen. Vragen zoals de boedelverdeling of de rechten en plichten omtrent onroerende goederen beantwoorden wij graag voor u.

Regeling omtrent de kinderen en onderhoudsbijdrage

U gaat uit elkaar en u heeft samen kinderen. Indien u en uw ex-partner tot een akkoord komen, kan ons advocatenkantoor deze regeling vertalen naar een juridisch sluitend document. Deze overeenkomst wordt ook goedgekeurd (gehomologeerd) door de rechtbank.

In vele gevallen komt het echter niet tot een akkoord:

• U mag van uw ex-partner de kinderen niet meer zien.
• Uw ex heeft een drank- en/of drugsprobleem en het is gevaarlijk om de kinderen bij uw ex alleen te laten.
• Hoeveel onderhoudsbijdrage (alimentatie) moet ik betalen / krijgen?

Wij staan u graag bij al deze vraagstukken bij om tot een akkoord te komen.

Vereffening en verdeling bij echtscheiding

Indien er tussen u en uw ex-partner nog onverdeelde of gemeenschappelijke goederen zijn, zoals bijvoorbeeld een gezinswoning en bankrekening, dan verzorgt ons kantoor de procedure in vereffening en verdeling voor de notaris.

Nalatenschap en erfenis

Bij het overlijden van een familielid ontstaan vaak betwistingen omtrent de erfenis en het erfdeel (wie komt wat toe). U laat zich hiervoor best bijstaan door een advocaat voor deskundig advies en een correcte afhandeling.

Grootoudercontract

U heeft als grootouder door toedoen van uw kinderen geen contact meer met uw kleinkind(eren)? Onze advocaten kunnen aan uw recht op contact met uw kleinkind vrijwaren en deze oncomfortabele situatie beëindigen.

Andere familierechtelijke aangelegenheden waarvoor u bij ons terecht kan zijn:

• Beëindigen wettelijke of feitelijke samenwoonst.
• Echtscheiding door onderlinge toestemming (EOT).
• Familiaal vermogensrecht.
• Huwelijksvermogensrecht.

Een kennismakingsgesprek vormt de start van een succesvolle samenwerking

Advocatenkantoor VDDJ Opwijk

Kantoor Opwijk

Advocatenkantoor VDDJ in Heist-Op-Den-Berg of Opwijk

Kantoor Heist-op-den-Berg